Hakkımızda

Desen İnşaat 2007 tarihinde Ali Çakıcı tarafından kurulmuştur.

1959 Sivas Divriği doğumlu Ali Çakıcı, 1980 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’ nden mezun olmuştur. 22 seneye yakın devlet memurluğunda farklı kademelerde görev aldıktan sonra 2000’ li yıllardan itibaren tekstil ve inşaat sektörlerinde girişimci olarak iş yapmıştır. Bir yanda kumaş ve iplik ithalatı yaparken 2004 yılında Bahçeşehir 2. Kısım Boğazköy mahallesi’ nde yapımı sürmekte olan 84 daire ve 34 villanın yapımını üstlenmiştir.

Yine 2004 yılında Boğazköy Kooperatifler Birliği yöneticiliğine getirilmiştir. 5800 konuttan oluşan bu proje kapsamında tüm alt ve üst yapı işlerini bitirerek 2007 yılında kat maliklerine teslim edilmiş ve tapu tahsisini sağlamıştır. 2007 yılında Desen İnşaat ile Anadolu yakasında projeler gerçekleştirmeye başlamıştır.

Desen İnşaat Kentsel dönüşüm konusunda birikim ve tecrübesi ile 2007 yılından beri İstanbul’ un farklı bölgelerinde eski binaların yenilenmesi konusunda çözümler üretmiş, tüm inşaatlarını gecikmesiz ve iskanı alınarak kat maliklerine teslim etmiştir.

Kentsel dönüşümde; binanın risk raporunun çıkarılması, belediye tarafından onaylanması, 6306 sayılı yasa ve yönetmeliğine uygun olarak kat maliklerinin toplantılarının yapılması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda işlemlerin takibi, riskli binanın yıkılması, çıkan molozun taşınması, yapılacak yeni binanın projesinin yapılması, inşaat ruhsatının çıkarılması, inşaatın hızlı ve itinalı bir şekilde projesine ve inşaat yönetmeliğine uygun şekilde yapılması ve yapılan binanın iskanının ( yapı kullanım izin belgesi ) alınması aşamasına kadarki bütün bürokratik ve üretim süreçlerini kat maliklerinin adına yaparak kentsel dönüşümde hizmet veren uzman bir firmadır.

Merkez ofisi Maltepe İlçesi’ nde bulunmakta ve ağırlıklı olarak İstanbul Anadolu yakasında faaliyet göstermektedir.

Müşteri / kat maliki memnuniyetini, kaliteli üretim ve yaşanabilir bir çevreyi yaratmak; geleneksel inşaatçılık kalıplarından çıkarak daha modern ve çağdaş konutlar üretirken teknolojik gelişmelere de ayak uydurmak hedefimizi oluşturmaktadır.